Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви, че страната ще премине

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви, че страната ще премине
Коментари Харесай

Нова Зеландия преминава към система на живеене с коронавируса 

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви, че страната ще премине към система на живеене с ковид по-късно тази седмица, макар че новият вид " Омикрон " съставлява нова здравна опасност за света, съобщи " Ройтерс ".

На този стадий няма регистрирани инфектирани с " Омикрон " в Нова Зеландия, само че разрастващата се световна обстановка сподели за какво е нужен внимателен метод по границите, означи тя.

" Омикрон е увещание за риска, който към момента съществува по нашите граници ", посочи Ардърн на конференцията.

Нова Зеландия е измежду страните с най-строг граничен надзор в света и възнамерява да държи границите затворени за множеството интернационалните пасажери за още пет месеца.

Страната също по този начин вкара нови гранични ограничения за пасажери от девет южноафрикански страни през уикенда, като разгласи, че жители от тези страни могат да пътуват до Нова Зеландия, само че ще би трябвало да останат под държавна карантина в продължение на 14 дни.

Ардърн уточни, че към момента трябвало да се съберат доста доказателства, с цел да се разбере въздействието на разновидността " Омикрон ".

" Той може да повлияе на нашите ваксини, само че може и да не е. Може да е по-тежко или може да е по-леко от " Делта "... ние просто не знаем ", означи Ардърн.

Генералният шеф на опазването на здравето Ашли Блумфийлд сподели, че управляващите изследват дали би трябвало да се направи повече по границите, с цел да се държи надалеч от " Омикрон ".

" Наистина просто се стремим да го запазим (Omicron), до момента в който научаваме повече за него ", сподели Блумфийлд пред кореспонденти на конференцията.

Нова Зеландия минава към нова система за " светофар " от петък, която прави оценка районите като червени, оранжеви или зелени според от равнището им на излагане на COVID-19 и % на имунизация. Окланд, епицентърът на огнището на Делта в страната, ще стартира в алено, което ще направи маските за лице наложителни и ще ограничи събиранията на публични места.

Нова Зеландия е имала към 11 000 случая до момента и 43 свързани смъртни случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР